Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO protesterade: ”Vi vill också ha lägre skatter”

/
  • Anita Nordén och Nancy Hansson från PRO på krigstigen mot skattepolitiken som missgynnar pensionärerna. ”Även vi ska ha lägre skatter, det handlar om rättvisa”, säger Anita samtidigt som Ove Forsberg skriver på listan.Foto: Håkan Degselius

Pensionärernas riksorganisation, PRO, är på krigstigen mot den sittande regeringen och dess skattepolitik.
– Vi får dras med höga skatter, säger Anita Nordén

Annons

Pro är inte nöjda med regeringens skattepolitik för de som byggt upp landet. Under fredagen genomfördes det en mängd protestaktioner landet runt.

I Hede stod man utanför byns enda livsmedelsbutik och visade sitt missnöje och uppmanade folk som gick förbi att skriva på protestlistor.

Orsaken till demonstrationen är att pensionärerna inte fått ta del av de stora skattesänkningar som regeringen gjort under sin mandatperiod.

– Nu har de sänkt skatterna för de som är anställda men inte för oss, vi får dras med höga skatter, säger Anita Nordén som känner att de har folkets stöd.

– Alla tycker det här är orättvist, både ungdomar och pensionärer, fortsätter Anita som bara efter en timme fått listan full med namnteckningar.

Enligt Anita så märks det att de äldre med låga pensioner har det svårt i dagens bistra ekonomiska klimat.

– Många har inte råd att vara med på våra aktiviteter, säger Anita som fått se många medlemmar avstå resor till olika platser på grund av att plånboken är tom.Ove Forsberg från Långå var en som kom förbi bordet där Pro stod. Han var full av förståelse för protesten.

– När inte någon annan bråkar så måste ju någon göra det, säger Ove.

Mer läsning

Annons