Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Populär trio besökte Medborgarhuset

/

Trots strålande vårväder samlades runt 70 personer för att lyssna på Jens Persson, Mats ”Gaffa” Karlsson och Bill Öhrström på Medborgarhuset i Sveg under lördagseftermiddagen.

Annons

I fredags släppte Jens Persson från Älvros nya skiva och hade releaseparty på Veras i Funäsdalen. Dagen efter åkte han till Sveg för att spela på Medborgarhuset med Mats ”Gaffa” Karlsson (från Boppers) och Bill Öhrström.

De åtta låtarna på skivan är akustiska och en blandning av visor, pop och rock med ett stänk av progg och punk. Två av spåren på skivan är låtar av Allan Edwall och Marilyn Manson.

I Medborgarhuset var alla åldrar var samlade för att lyssna på musikerna - allt från tonåringar till pensionärer gungade med i musiken

På plats var även Lasse Lomander på Härjedalens kommuns kulturförvaltning som har arrangerat musikcaféerna under alla år. Under några år gick musikcaféerna lite på sparlåga, men nu verkar publiken ha hittat tillbaka.

– Det är tredje musikcaféet vi ordnar i år, och om man ser till hur många som är här så ser man att behovet finns, säger Lasse Lomander, kultursekreterare.

Elever från Härjedalens gymnasium sålde kaffe och kakor till publiken i pausen. Pengarna ska gå till en klassresa.

Mer läsning

Annons