Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Politikerna vilseförs om vindkraften”

Föreningen För Småskalig Vindkraft i Lillhärdal, FFSV, är inte nöjd med Härjedalens kommuns agerande när det gäller vindkraft.

Annons

– Vi kan tyvärr se att poliktikerna i vår kommun, liksom skett i så många andra kommuner, riskerar att vilseföras av felaktiga och kraftigt skönmålade uppgifter om förväntad effekt för vindkraftverken, skriver föreningen till alla fullmäktigeledamöter och ersättare.

– Det är på tok för höga, rent av sagolika siffror om nya arbetstillfällen, säkert med ursprung i vindkraftsexploatörernas och deras konsulters glädjekalkyler, heter det.

– Vindkraft är för oss en ny företeelse, därför saknas adekvat kunskap och därmed möjlighet för oss, att ifrågasätta de friserade siffror om bullernivå, effekt, påverkan på landskapet och fastighetsvärden, ljusblänk, ljus och blink på natten, skuggbildningar, som vindkraftsexploatörerna regelmässigt tillhandahåller i sina bygglovsansökningar.

Man rekommenderar Härjedalens politiker att läsa boken ”Bemästra Landvindkraft”. Den innehåller en mängd data, framhåller FFSV, från bland annant Vattenfalls genomgångar av verkens effektivitet, bullermätningar med mera.

Mer läsning

Annons