Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen var snabbt på plats

Det var mycket snabba ryck för den polispatrull från Sveg som sattes in för att stoppa en kvinnas försök att spränga sig själv och Medborgarhuset i luften på onsdagen.

Annons


– Ja, det var ett oerhört snabbt förfarande, säger Torgny Svensson vid Svegspolisen.

Det började med att kvinnan, som är i 60-årsåldern, ringde två gånger till socialförvaltningen och berättade att hon skulle ta sitt liv. Där vidtog man dock inte några åtgärder och kvinnan ringde istället till Svegspolisen från sitt hem i en liten by i Härjedalen.

– Hon var upprörd som vanligt, arg på kommunen, berättar Torgny Svensson.

Polispatrullen åkte nu hem till kvinnan och efter en stund lämnade man platsen i tron att det var ett skrämskott. Det var inte första gången hon agerat på det här sättet.

– Men poliserna hann bara in i polishuset innan larmcentralen ringde och berättade att kvinnan ringt dit och talat om att hon var på väg till Medborgarhuset i Sveg.

– Poliserna hann bara stanna i polishuset i en minut ungefär innan det blev ilfärd till Medborgarhuset, där man ställde upp polisbilen så att den spärrade infarten till kommunhuset, säger Svensson vidare.

– Det gick nog bara en kvart ungefär från polisernas avfärd från kvinnans bostad till de var på plats vid Medborgarhuset för att försöka förhindra sprängningen, vilket de ju också lyckades med.

Mer läsning

Annons