Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plus i kassan gav nöjda kommunalråd

– Jag är efter omständigheterna nöjd. Prognosen för 2009 pekade på ett minus i budgeten, men istället blev det ett plus på drygt 5,3 miljoner kronor.

Annons

Det säger kommunalrådet Gottfrid Jonsson med anledning av kommunens resultat förra året, som kommunstyrelsen tog del av i onsdags.

– Framför allt är jag mycket nöjd med förvaltningarna, som har gjort ett jättejobb.

Det andra kommunalrådet Anders Häggkvist håller med:

– Vi har klarat oss bra trots en tuff lågkonjunktur.

Kommunstyrelsen beslöt också höja Härjegårdar Fastighets AB:s internkredit från 70 till 100 miljoner kronor vilket ger bolaget bättre utrymme när det ska omsätta lån.

Till fullmäktige går förslaget att bygga en ny avloppsledning mellan Kåvan och Sörmon i Funäsdalsområdet för 8,5 miljoner kronor. Pengarna tas från det egna kapitalet.

Kommunen ställer upp med 150000 kronor i medfinansiering av Interregprojektet flygtrafiksamarbete med Röros liksom 300000 kronor till EU-projektet Destinationsutveckling Lofsdalen. Kommunstyrelsen hade även frågan om härjedalingarnas regionssjukvård uppe till behandling. Som LT tidigare berättat finns nu inte möjligheten för invånarna i kommunen att få sin regionsjukvård i Uppsala utan man är hänvisade till Umeå.

Härjedalens landstingsledamöter jobbar nu med den här frågan, alltså för att kunna behålla möjligheten att få vården i Uppsala.

Kommunens alkoholhandläggning har flyttats från socialförvaltningen till miljö-och bygg, vilket bland annat ger samordningsvinster och det är en del av kommunens omorganisation.

Mer läsning

Annons