Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peter hittade en pärla i fjällen

/
  • Bert Karlsson gästtalar vid en galakväll för företagare.Foto: scanpixGolfbanan i Ljusnedal, en pärla som Peter Jakobsson hittade – och köpte! Foto: Leif ErikssonGolfbanan i Ljusnedal har sålts till Grundstenen AB. En av delägarna är gamla proffset Peter Jakobsson. Foto: Leif Eriksson

5 000 greenfeegäster på kort sikt och 7 500 på lång sikt per säsong. Det är målet för de nya ägarna till Funäsdalsfjällens Golfklubbs 18-hålsbana i Ljusnedal.

Annons
Golfbanan har nyligen sålts till det nybildade bolaget Grundstenen AB med Peter Jakobsson, Styrbjörn Hagman och Staffan Forsström, som ägare.
På plats i Ljusnedal för att ansvara för verksamheten är Peter Jakobsson med ett förflutet som proffsspelare på Challenge Tour och Asientouren under fem års tid.
– När jag första gången spelade banan i Ljusnedal med Styrbjörn och Staffan så tänkte jag; vilken oupptäckt pärla. Här har man lyckats skräddarsy en fantastisk anläggning med fjällen och vattendragen. Jag var förvånad att jag aldrig hört talas om banan tidigare trots att jag spelat golf i 25 år.
– Styrbjörn och Staffan tyckte detsamma. Vi insåg alla tre vilka möjligheter det finns att utveckla golfverksamheten och till slut blev det så att vi köpte banan av golfbolaget.
Styrbjörn Hagman och Staffan Forsström är egna företagare och har vistats i funäsdalsfjällen i många år och har därför en äkta känsla för området, vilket också spelade in när man gjorde affären.
– Vi kommer att utöka marknadsföringen av 18-hålsbanan, ha ett nära samarbete med Destination Funäsdalen och förhoppningsvis även med grannklubbarna, säger Peter Jakobsson.
– Golfbanan är ju redan nu i mycket bra skick, har egentligen allt man kan begära, men banpersonalen kommer att få pengar och redskap för att ytterligare förfina den. Jag vill gärna säga att greenkeepern Ola Arnell och hans personal gör ett jättejobb. Ola blir en nyckelfigur för oss.
Peter Jakobsson är mycket anlägen att få igång en rejäl ungdomssatsning, vilket är nödvändigt för framtiden. Med en väl fungerande ungdomsverksamhet kan man sedan börja fundera på att arrangera elittävlingar.
– Klart är redan att skolan i Funäsdalen kommer att förlägga gymnastiktimmar till golfbanan så att eleverna kan få pröva på att spela golf.
Peter planerar också en skolresa till Gävle GK för att man ska få se hur ungdomsverksamheten fungerar där.
– Jag ser också gärna att Funäsdalsfjällens GK kan börja delta i seriespel, förhoppningsvis redan nästa år. Klubben kommer att verka som tidigare och är Grundstenens starkaste samarbetspartner. Vi kan förhoppningsvis bidra till att ge klubben bättre framtidsmöjligheter.
Tidigare har det sagts att Peter Jakobsson är kusin med USA-proffset Fredrik Jacobson.
– Det är fel, men vi är gammelsläkt, berättar han.
Peter har själv ett förflutet som golfproffs under fem år på Challenge Tour i Europa och Asientouren. Bästa resultatet i Ljusnedal är 66 slag på en runda för hans del.
Fotnot: Antalet greenfeegäster (spelare från andra klubbar som betalar för att få spela på banan) de senaste åren har legat på cirka 3 000.

Mer läsning

Annons