Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pensionärer känner sig diskriminerade – får inte köra skoter

Ett pensionärspar i Tännäs har ansökt om dispens från terrängkörningslagen för att köra skoter mellan Vingsjön och Tandsjön för att fiska.

På grund av handikapp kan de inte ta sig fram på annat sätt.

Annons

Två pensionärer i Tännäs vill fiska i Tandsjön och söker dispens från terrängkörningslagen för att köra skoter mellan Vingsjön och Tandsjön för att fiska.

Men länsstyrelsen övervägar att avslå deras ansökan då man anser att paret inte har tillräckliga skäl som kan motivera att medge dispens för att få färdas med snöskoter utanför skoterleder i samband med fiske.

Länsstyrelsen anser att paret har alternativa möjligheter till fiske i de vatten som är upplåtna för kortfiske och kan nås med skoterled.

– Det är beklagligt att en myndighet på detta sätt diskriminerar ett par handikappade pensionärer som tagit beslutet att flytta till en avfolkningsbygd och med sina skattepengar bidra till underlag för bland annat vård och skola.

– Vi har haft hus i Tännäs i 30 år och varit mantalsskrivna där i 10 år. I alla år har vi troget löst fiskekort på orten. Trots alla nackdelar med fördyrade levnadsomkostnader, hala vägar, farligt långt till sjukhus – 20 mil, långt till släkt och vänner, långt till möjlighet att göra utlandsresor av konventionell art och långt till orter där inköp av annat än vardagligvaror kan ske, hade vi hoppas att naturupplevelserna åtminstone till en del skulle uppväga nackdelarna.

Att kunna fiska i Tandsjön var en starkt bidragande orsak till att vi mantalsskrev oss i Tännäs, skriver de till länsstyrelsen.

Mer läsning

Annons