Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Paketresor ska locka fler sommargäster till Härjedalen

/
  • Älgfarmen i Överberg ska locka de yngre sommargästerna till Härjedalen.Foto: Carin Selldén
  • Mountainbike i Funäsdalen erbjuds de mer aktiva semesterfirarna. Här cyklar Mattias Ravald.Foto: Carin Selldén

I Härjedalen satsas det mer och mer på sommarturism. Nu utökar även Härjedalingen sin busstrafik mellan Härjedalen och Stockholm med paketresor. Från och med maj 2010 erbjuder de fem olika paketresor som dem som vill besöka landskapet.

Annons

Efterfrågan på at uppleva Härjedalen som sommarturist ökar. Därför kommer nu Härjedalingen i samarbete med projektet Turism 2020 satsa på paketresor.

– Många som ringer till Härjedalingen frågar om tips på vad de kan göra här så det finns en efterfrågan, säger projektanställda Ninni Bäckström har som satt i hop temaresorna.

Det sker som en del av det EU-stödda projektet Turism 2020 som just syftar till destinationsutveckling och samverkan i Härjedalen. Till att börja med erbjuds fem paket, med kultur, golf, fiske, barn och aktiviteter som tema: – Resorna sträcker sig över hela kommunen och vi har försökt att hitta lite olika målgrupper. Vi börjar lite med fem paket, för att senare utveckla det, säger Ninni Bäckström.

Dessa resor har hon satt samman:

Den som vill ha en aktiv semester får i samarbete med företaget Strapatser prova på mountainbike, klippklättring och forspaddling i västra Härjedalens fjällvärld.

De yngre temaresenärerna erbjuds bland annat Sagoö, badhusbad och älgfarmsbesök i Sveg, aktivitetshus och trollstig i Lofsdalen och Fjällmuseum och Mickelinas äventyrsland i Ramundberget.

Fiskepaketet innebär tre dagars guidat fiske i Lofsdalen, varav en dag med lokal fiskeguide, kombinerat med boende på någon av de exklusiva anläggningarna Fjällripan Lodge eller Lofsdalen Panorama.

Golfarna får sitt lystmäte när de spelar på Härjedalens fyra fina golfbanor, från skogsland till fjällmiljö.

De kulturintresserade får besöka Skogsmuseet i Ängersjö, Häxhuset i Lillhärdal, Kulturcentrum Mankell i Sveg, Fjällmuseet i Funäsdalen, Sameland i Mittådalen och slutligen Nyvallens fäbod.

Paketen innebär inte nödvändigtvis att man måste åka buss till Härjedalen – även de som åker bil eller flyger hit är lika välkomna att delta. Men paketen bokas genom ”Härjedalingen”.

Mer läsning

Annons