Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

OS-hopp besökte Lofsdalen när framtidens skicrossåkare gjorde upp

/
  • Klarblå himmel bjöds det på under tävlingarna i Lofsdalen.Foto: Håkan Degselius
  • Det var fart och fläkt i backen när ungdomarna slängde sig utför den branta och minst sagt tuffa banan.    Foto: Håkan DegseliusMånga ungdomar passade på att träffa skicrosstjärnan Anna Holmlund.
  • Det är trångt och tufft i den nya popsporten skicross.
  • Det gäller att ha tungan rätt i mun om man vill tag sig i mål under en skicrosstävling.
  • Ida Nyström får en kram av mamma efter målgång.
  • Klara. Färdiga. Gå. Det gäller att vara på hugget när Anna Holmlund ger startsignal.   Foto: Håkan Degselius

Lofsdalen hade storfrämmande när OS-hoppen Anna Holmlund och Tommy Eliasson var med under lördagens skicrosstävlingar där ett 50-tal ungdomar ställde upp.

– Kul att få vara med här och visa upp sig, säger Tommy Eliasson.

Annons

OS i Vancouver närmar sig med stormsteg. Två av de svenska medaljhoppen i den fartfyllda grenen skicross, Anna Holmlund och Tommy Eliasson, passade på att få den sista finslipningen i Lofsdalen tillsammans med ett 50-tal ungdomar från Härjedalen och övriga landet.

– Vi har varit i Branäs och då passade det bra att komma hit och visa upp sig, säger Tommy Eliasson som försöker utnyttja varje tillfälle att visa upp sig själv och sporten.

En sport som förhoppningsvis får sitt stora genombrott under OS när svenskarna slår till och tar härliga medaljer i den tuffa konkurrensen.

Anna Holmlund har redan visat att hon är i toppen efter att ha tagit två segrar i världscupen.

– Det här är kanske inte lika viktigt som OS. Men roligt ändå, menar Anna Holmlund samtidigt som hon agerar starter för de allra yngsta åkarna innan de ska ge sig utför den branta och minst sagt tuffa banan.

En som Anna Holmlund skickade i väg var femåriga Ida Nyström. Och Ida gjorde det riktigt bra genom att komma först över mållinjen.

– Det är roligt att åka, säger en blyg Ida samtidigt som hon får en kram av mamma strax efter målgången.

Under dagen fick ungdomarna autografer av både Tommy och Anna och sedan var Lilla Sportspegeln på plats för att göra ett längre reportage som kommer på SVT.

Mer läsning

Annons