Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oppositionen: Vi räknar med ett bra samarbete

Hur ser de båda oppositionspartierna Vox Humana och moderaterna på det blivande samarbetet med nya kommunalrådet Gottfrid Jonsson, s?

Annons

– Jag tror att vi i vox humana ska kunna ha ett gott samarbete med Gottfrid Jonsson, säger en av partiets ledande politiker, Karin Holmin.

– Politiken färgas alltid av det sittande kommunalrådet och vad jag hittills sett så verkar Gottfrid vara en bra person med hjärtat på det rätta stället.

– Från vox humana hoppas vi på en intressant dialog med det nya kommunalrådet och jag hoppas han är mer lyhörd för signaler från härjedalingarna och näringslivet än sin företrädare Lennart Olsson.

– Jag önskar att Gottfrid Jonsson inbjuder övriga partier till en nära och bra dialog. Ett samarbete som borde kunna bli bättre än vad det varit.

– En förhoppning är också att han ska vara mer fokuserad på utveckling än sin företrädare.

Rolf-Arne Ullaeus från moderaterna säger att Gottfrid Jonsson kommer att få en väldigt tuff start i sitt nya uppdrag.

– Konjunkturen är dålig och kommunen måste krympa sin kostym så att den ligger i takt med skatteintäkterna. Vi får väl se hur det nya kommunalrådet klarar besparingskraven som kommer.

Ullaeus säger vidare att han hoppas att kommunen under Gottfrid Jonssons ledning kommer att satsa på de näringar som har bra utvecklingspotential.

– Här menar jag i första hand naturligtvis turismen och eftersom han kommer från västra Härjedalen finns förutsättningarna.

– Vidare tror och hoppas jag att bioenergikombinatet i Sveg blir så lyckat som vi förväntar oss.

Rolf-Arne Ullaeus säger att han personligen har mycket bra relationer med Gottfrid Jonsson och att han hoppas att dert nya kommunalrådet vill ha en bra och nära relation med oppositionspartierna.

Mer läsning

Annons