Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Offer i husbranden hedrades på streetrace

/
  • För Ove Eriksson från Västerås var det en minnesvärd dag. Tävlingen tillägnades nämligen hans mamma, som med största sannolikhet var den 65-åring som omkom i samband med branden i Dravagen förra veckan.  Foto: Leif Eriksson
  • ”Jättekul att så många kom för att se på streetrace”, sa Dominoz ordförande Yasmine Bengtsson.
  • Bilarna körde så det nästan tog eld i asfalten. Den stora publiken på 750 personer kunde glädja sig åt en spännande streetracedag.

För Ove Eriksson från Västerås blev lördagens streetrace på flygplatsen i Sveg ett minne för livet. Tävlingen tillägnades nämligen hans mamma, som med största sannolikhet var den 65-åriga kvinna som omkom i samband med husbranden i Dravagen i förra veckan.

Annons

– Jag är djupt rörd att man hedrade henne på det här viset mitt uppe i allt sorgearbete, sa han.

Oves mamma var mycket motorintresserad liksom också pappan, som en gång i tiden, 1957, köpte Greta Gustafssons (sedermera Garbo) importerade Ford.

I Sveg ställde Ove upp med en silverfärgad Ford Mustang.

– Jag har ingen egen bil numera, dom lägger dottern beslag på medan sonen tar hand om motorcyklarna.

Ove Eriksson har tävlat i streetrace sedan 1980-talet och säger så här om känslan för sporten:

– Det är ungefär som när man åker motorcykel, man känner den riktiga urkraften.

Antalet deltagare i årets streetrace i Sveg var 41, 15 fler än förra året vilket gladde tävlingsledaren Peter Norling. Deltagarna kom från Västerås i söder till Östersund i norr.

– Kul att intresset ökat och det betyder med all säkerhet att vi kommer tillbaks även nästa sommar.

Norling sa att streetrace är en utpräglad gatubilstävling och i Sveg körde man på flygplatsens opreparerade asfalt. Banans längd var 402 meter.

– Intresset för streetrace är i stadig ökning i Sverige och det har visat sig att där bilsporten introduceras så minskar buskörningen i samhällena. Man kan hoppas att så nu även kommer att ske i Sveg till glädje för framför allt polisen och kommunen.

Yasmine Bengtsson är ordförande i arrangörsföreningen Dominoz och hon sa att den bildades för att något positivt skulle hända i Sveg.

– Och det här visar väl så gott som något att det är en annorlunda och positiv lördag.

Dominoz kunde glädja sig åt en stor publik, 750 personer.

I samband med tävlingen hölls även marknad med bakluckeloppis. Och försäljningen gick bra.

– Mycket bra kommers, sa bakluckeförsäljaren Eugen Mattsson från Byvallen. Han sålde massor med gamla motordelar, men även damskor och kärleksnoveller.

Mer läsning

Annons