Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt stängsel för Hedeparken

/
  • Anna Grinde och Rosita Persson hoppas mycket på årets folkparksässong.  Foto: Håkan Degselius

Folkparksäsongen närmar sig. I Hede städade man ut vintern under helgen och nu ser man fram emot sommarens höjdpunkter.
– Intresset är mycket bättre än förut och det är ju kul, säger Rosita Persson och Anna Grinde.

Annons

Folkparken i Hede är en klassiker i många sammanhang. Fråga bara den gamle skidhjälten Thomas Wassberg som i tv-soffan hos Fredrik och Filip tyckte att Chuck Berrys spelning på Folkparken i början av 80-talet var det bästa han upplevt. För så är det. Många höjdarband har stått i rad för att spela i parken som har sitt ursprung från 1955.

Åren har satt sina spår och intresset har till viss del dalat.

Men efter att man i princip var konkursmässiga för några år sedan har det börjat vända och hela parken har fått sig en ansiktslyftning. I Höstas blev det nya och flera kilometer långa stängslet klart, och i helgen städade man upp inför sommaren och trots lite taskigt väder var det många frivilliga som hjälpte till.

– Det känns bra. Det har gått uppåt hela tiden men vi har kämpat, säger Rosita Persson och Anna Grind som sedan många år tillbaka sitter i styrelsen och försökt investera överskottet i förbättringar av folkparken.

Sommarens och höstens program är spikat och redan på nationaldagen drar man igång det fullspäckade programmet som sträcker sig långt in på hösten.

– I januari började man titta på vad man ska ha till sommaren, säger Rosita Persson som hoppas att midsommarhelgens program med hemmasönerna Frisk kommer att bli något alldeles extra.

– Och så kommer vi att prova på en höstmarknad för det är något vi aldrig provat på förut.

Mer läsning

Annons