Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt projekt ska visa glesbygdens ljusa sidor

Arbetsförmedlingen i Härjedalen har från Nutek från den Europeiska regionala utvecklingsfonden fått 4,7 miljoner kronor till ett projekt som ska framhålla fördelarna med att arbeta, bo och leva i Härjedalen, Ånge, Bräcke och Kramfors.

Annons

De fyra kommunerna och arbetsförmedlingen bidrar själva med lika mycket, 4,5 miljoner, vilket gör att hela projektet omsluter nära 9,5 miljoner.

Projektledare är Eva Bäck på arbetsförmedlingen i Härjedalen och hon berättar att projektet formellt heter ”Utveckling av otraditionell rekryteringsmetod”.

Det är fem handläggare från arbetsförmedlingarna i kommunerna som ska ro projektet i hamn.

– Inriktningen blir att i dessa klimatoroliga tider locka välutbildade till vår glesbygd.

– Vi tror att argument som livsmiljö och livskvalitet är något som säljer i ännu större utsträckning i dagsläget, menar Eva Bäck.

Chefen för arbetsförmedlingen i Härjedalen, Gabriella Persson, säger att man sätter stor tilltro till föreningslivet och de ideella organisationer som knyts till genomförandet av livskvalitetprojektet.

– För oss är det uppenbart att de kontaktytor och nätverk som dessa har lokalt, regionalt, nationellt och internationellt kommer att fokusera på alla utvecklingsmöjligheter och det rika fritids-och friluftsliv som våra medverkande kommuner erbjuder, säger Gabriella Per4sson.

Målet med projektet, som pågår till ochj med november 2011, är att ombesörja så att kombinerade marknadsföringsåtgärder och rekryteringsinsatser i Norden, Tyskland, Holland, Polen och Baltikum ska leda till att kommunerna ska bli så attraktiva att såväl rekryteringar av nyckelpersoner som ökad inflyttning blir slutresultatet.

Mer läsning

Annons