Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt boende mitt i pisten

/

Mitt i backen ska 60 nya bostadsrätter byggas i Ramundberget. Totalt går investeringen på 120 miljoner.

Annons

Gruvgården heter det nya området som ska ligga i direkt anslutning till pisten med ski in - ski out för alla bostäder. Projektet ska ske i tre etapper och redan i maj drar bygget av de 20 första lägenheterna igång.

– De ska vara inflyttningsbara i början av december, till julledigheten. Vi släppte hemsidan i går (läs torsdag) och har redan fått ett antal förfrågningar. Vi tror att försäljningen kommer att gå bra, vilket skulle innebära att etapp två kommer igång inom kort, säger Philip Flacké.

Philip Flacké är ägare av Ramundbergets alpina som står bakom projektet tillsammans med jämtländska bygg- och fastighetsbolaget Brogården ab. Enligt honom har det byggts lite i den centrala bykärnan i Ramundberget tidigare och därför finns det ett behov att fylla.

Gruvgårdens nysläppta lägenheter är 70 kvadratmeter stora och består av fyra rum och kök. Insatsen ligger på mellan 1 950 000 och 2 695 000 kronor och månadsavgiften är 2 795 kronor.

– Vi erbjuder köpare att teckna ett ambassadörsavtal så att de kan hyra ut genom oss. De får 75 procent av hyresintäkterna och vi sköter allt. Det är för att de ska känna sig trygga med att hyra ut lägenheten och vi har en översyn av boendet när de inte är här, säger Philip Flacké.

Ramundbergets alpina kan erbjuda 1 300 bäddar till turister i dag. De räknar med att bygget av de 20 nya lägenheterna i projektets första etapp kommer att tillföra 150-180 bäddar. Sedan är målet att komma igång med etapp två under sommaren 2012.

Mer läsning

Annons