Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya skolchefen börjar bli varm i kläderna

/
  • – Det viktiga är att ha fokus på elevernas lärande, menar den nya skolchefen Gunnel Weinz. Foto: Håkan Degselius

Den 17 augusti tog hon över som chef för skolförvaltningen i Härjedalen. Nu har Gunnel Weinz börjat bli varm i kläderna.

Annons

Med runt 900 elever i skolan och ett stort antal anställda är skolan en viktig institution i Härjedalens kommun. Sedan drygt en månad tillbaka har Gunnel Weinz varit kapten för skutan.

– Jag trivs bra och det är alltid intressant att komma in i en ny kommun, säger Gunnel Weinz som tidigare jobbat inom skolan i Bergs kommun.

Ännu så länge har hon haft fullt upp med att sätta sig in i rollen som chef för skolförvaltningen. Men hon hoppas kunna träffa mer människor som jobbar inom skolan.

Några betänkligheter att hoppa på jobbet som skolchef i Härjedalen hade hon inte. I stället ser hon det som en chans att vara delaktig i de många viktiga beslut som kommer att tas inom skolan den närmaste framtiden.

– Elevens lärande är det centrala, menar Gunnel som hoppas kunna fortsätta på den inslagna vägen med bra struktur och goda resurser som hon anser att Härjedalen har i dagsläget.

Andelen elever som går ut grundskolan i Härjedalen med icke godkända betyg är för tillfället relativt hög, om man ser det i riket som helhet. Där hoppas hon att de centrala prov som görs redan från årskurs tre ska kunna vara ett bra hjälpmedel så att det sätts in resurser så tidigt som möjlighet.

– Det ska inte vara okej att gå vidare man måste ta tag i det direkt, fortsätter Gunnel som tycker att det är viktigt att det råder en tydlighet kring lärarens roll i skolan.

Härjedalens kommun fick nyligen ett glädjebesked från Skolverket.

Verket har tilldelat kommunen ett bidrag på närmare 2, 8 miljoner kronor för att utveckla och förbättra matematikkunskaperna.

– Det är en bra start med det tillskottet, säger Gunnel som hoppas att lärarna ska få ytterligare kompetensutveckling och att man ska kunna få ännu bättre läromedel så att elevernas kunskaper ska bli bättre i kärnämnet.

Förutom ett brinnande intresset för skolfrågor så fylls livet upp med utomhusaktiviteter, böcker och familj hemma i Åsarna.

– Jag har en liten etta här i Sveg för det blir för jobbigt att pendla varje dag, säger tornedalsbördiga Gunnel avslutningsvis.

Mer läsning

Annons