Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny flyglinje Stockholm-Röros med transfer Funäsdalen

Vintersäsongen 2009/2010 kan man ta flyget från Stockholm till Röros med transfer till Funäsdalen.
– För oss på Funäsdalsberget och hela destinationen blir det ett viktigt steg i storsatsningen, säger vd Kevin Kirk.

Annons

– Det är tack vare investeringar och ekonomiskt stöd på cirka åtta miljoner kronor som Funäsdalen och Röros nu kan utveckla samarbetet, fortsätter han.

– Flyglinjen till Röros har varit en av våra viktigaste milstolpar sedan vi inledde vår satsning för tre år sedan. Att vi nu har fått klartecken är oerhört glädjande för oss, investerarna, destinationen och inte minst för våra gäster.

Kevin Kirk menar att man genom flyget ger fler chansen att uppleva bra skidåkning i ett av Sveriges mest snösäkraste områden.

– Med en restid på två timmar från Stockholm finns stora möjligheter till kortsemester, vilket är något vi nu ser en stor efterfrågan på, säger Kirk vidare. Nu ges vi även möjligheter till att nå fler utomnordiska gäster.

Målet är att premiärflighten ska gå i december i år och dessutom arbetar man intensivt med planerna för en flyglinje även från Köpenhamn. Målet är också att kunna erbjuda charter från destinationer i övriga Europa under 2010.

Petter Gullikstad, projektledare på Röros Flyservice, säger att när nu Funäsdalsberget blivit en så framgångsrik skidanläggning är man säkra på att kunna fylla flygplanen.

– Tillsammans med Röros sevärdheter och kultur får vi en attraktiv turistprodukt, menar Gullikstad.

Mer läsning

Annons