Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kan danskarna ta flyget till Härjedalen

/
  • De danska flygburna skidturisterna hade stora förväntningar på den kommande veckans skidåkning i Lofsdalen. Man var också nöjda med flygturen mellan Köpenhamn och Sveg, som bara tog två timmar. Foto: Leif Eriksson

– En dejlig tur. Det tog bara två timmar att flyga mellan Köpenhamn och Sveg.

De första flygburna danska turisterna, som ska tillbringa den närmaste veckan i Lofsdalen, var jättenöjda när Nextjets plan landade på Svegs flygplats vid 17-tiden i lördags.

Annons

De danska skidturisterna togs emot av dansktalande Jeffrey Pedersen, som jobbar som skidlärare i Lofsdalen.

– Det här är en satsning som jag tror mycket på, sa Jeffrey. Denna första tur är det ”bara” 14 danskar med planet, men när man i Danmark har sportlov hade vi kunnat fylla flera plan.

Jeffrey Pedersen berättade att antalet danska turister som kommer till Lofsdalen ökar starkt i antal. En fördubbling av antalet i vinter jämfört med fjolårsvintern.

– Förra veckan hade vi 150 danskar som var nybörjare i utförsåkning och vi var med skidlärare som hade jättekul med dem. Helfestligt.

– Danskarnaverkar också trivas förträffligt bra i Lofsdalen, där vi tar emot dem på allra bästa sätt.

– De har inte lika höga krav som svenska skidturister. För danskarna räcker det gott med att det finns bra med snö i pisterna, sa Jeffrey.

– Och det är ju jättebra att man utnyttja flygplatsen i Sveg för flygcharter. Säkert kommer fler anläggningar att följa Lofsdalens exempel.

De danska turisterna de hade stora förväntningar på Lofsdalen.

– Ska bli jätteroligt med skidåkning i backarna där, sa man.

Mer läsning

Annons