Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu drar ridhusbygget i Sveg äntligen igång

/
  • Stommen har stått uppe sedan i vintras. Men inom kort ska det finnas tak och väggar på ridhuset.  Foto: Håkan Degselius

Ridhusbygget i Sveg har stått stilla sedan i vintras. Men nu tar det ny fart.
– Den 1 september börja vi med att sätta väggar och tak, säger Ann Häger, kassör i ryttarföreningen.

Annons

Hur blir det med ridhuset i Sveg?

Det har varit en ständig fråga sedan i vintras då stommen till det tilltänkta ridhuset sattes upp. Sedan dess har det stått där i all sin prakt utan att något har hänt.

Men nu kommer byggnationerna att ta ny fart och om bara någon vecka kommer träskelettet att få både väggar och tak, på de 66 meter långa och 25 meter breda anläggningen.

Och det är förstås glädjande för ridklubbens medlemmar.– Vi kan börja använda det till vintern under dagtid och det här är ett stort steg för ridsporten i Sveg och Härjedalen, säger föreningens kassör Ann Häger som kommer att ta det i lagom takt för att färdigställa ridhuset.

För bitvis har det gått lite fort fram samtidigt som pengar saknats, mycket beroende på att det EU-pengar som man mer eller mindre blev lovade uteblev. Men efter att ha fått förskott på bygdemedel och ansökt om ytterligare så vågar man gå vidare i det storslagna projektet.

– Det blev lite fel från början och vi kommer att få försiktig fram, fortsätter Ann Häger som hoppas att det nya ridhuset kommer att bli ett stort lyft för ridsporten i Sveg med omnejd.

Mer läsning

Annons