Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu börjar Härjeåns på ny kula

/
  • Ulf Wallberg och Sten Olov Salomonsson är nöjda efter köpet av det gamla pensionärshemmet.   Foto: Håkan Degselius

1 oktober 2008 totalförstördes kraftbolaget Härjeåns lokaler i centrala Sveg. Nu har man bestämt sig för att köpa reservlokalerna som man funnits i sedan dess.

– Det känns bara bra, säger företagets vd Sten Olov Salomonsson.

Annons

Det var en rejäl käftsmäll för Härjeåns då lokalerna brann ned i oktober 2008. Förutom att miljonbelopp gick upp i rök så var det mycket känslosamt för många att se sin arbetsplats försvinna.

Men redan under det första dygnet var man ute och letade efter nya lokaler för de 20 anställda. Och inom två veckor hade man flyttat in på det gamla ålderdomshemmet i Ulvkälla. Och där kommer man att bli kvar.

– Det känns bra att kunna utnyttja en befintlig lokal, säger Sten Olov Salomonsson som skrivit på köpekontraktet för den nya fastigheten. Köpebeloppet hamnar på runt tre miljoner kronor och då får man ett hus som är anpassat för Härjeåns verksamhet. Säljare är det stora fastighetsbolaget Norrvidden.

– Det som vi kommer att göra nu är att anpassa dem ännu mer efter våra behov, fortsätter Sten Olov Salomonsson som även sålt den gamla fastigheten till några från Göteborg.

Tre miljoner investerar man i det nya huset. Men det är bara en liten summa i vad Härjeåns har investerat under åren 2004 till 2009. Man har plöjt ned 394 miljoner kronor i att förstärka elnätet så att det ska fungera både för ortsbor och turister som njuter av området.

– Under 2010 kommer vi att investera runt nio miljoner kronor i ett nytt ställverk i Lofsdalen och totalt kommer vi att investera 71 miljoner under det här året, fortsätter Sten Olov Salomonsson som ser det hela som en långsiktig investering.

Mer läsning

Annons