Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nominerad till tungt uppdrag: Det skrämmer mig inte på något sätt

/
  • Socialdemokraterna har nominerat Gunilla Zetterström Bäcke som ny ordförande i socialnämnden.

Gunilla Zetterström Bäcke från Lillhärdal kommer med stor säkerhet att bli ny ordförande i socialnämnden i Härjedalen.

Hon är nämligen nominerad till posten av socialdemokraterna.

– Jag ser det här som en stor utmaning, säger Gunilla Zetterström Bäcke.

Annons

Den nuvarande socialnämnden fick ju ”sparken” av kommunfullmäktige tidigare i år främst på grund av att man inte klarat av att göra de besparingar man ålagts.

Nu ska alltså en ny socialnämnd väljas och den blivande ordföranden är ingen nykomling i det politiska arbetet. Hon sitter för närvarande som ordförande i kulturnämnden.

– Det är möjligt att jag behåller ordförandeskapet i kulturnämnden jämsides med uppdraget i socialnämnden, säger Gunilla Zetterström Bäcke.

– Jag kan ju verksamheten inom det sociala området eftersom jag jobbat inom vården i många år. För närvarande arbetar jag som boendehandledare inom den särskilda handikappomsorgen.

Hon var tidigare även ordförande i Kommunal i Härjedalen, där det mesta handlat om socialnämnden/socialförvaltningens verksamhet.

– Det skrämmer mig inte på något sätt att hoppa in i ett så svårt jobb som socialnämndens ordförande. Den viktigaste fråga som den nya nämnden har att ta itu med är att försöka få ekonomin i balans.

– Jag är säker på att vi ska kunna lösa det svåra spörsmålet i samförstånd. Det är mycket viktigt att alla i verksamheten blir delaktiga och drar åt samma håll. Man måste jobba efter de beslut som fattas, menar Gunilla Zetterström Bäcke.

Övriga socialdemokrater som nomineras till socialnämnden är Anna-Lena Andersson, Ytterhogdal som andre vice ordförande, och Elving Forsström från Sveg. Av dessa har Anna-Lena Andersson tidigare varit ordförande i socialnämnden i många år.

Mer läsning

Annons