Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderat protesterar: ”Vi slösar med skattepengar”

/
  • ”Slöseri med skattepengar”, anser Benny Tronsson om återremissen.Foto: Härjedalens kommun

Förslaget om att minska antalet ledamöter i kommunfullmäktige blev återremitterat av kommunstyrelsen. En åtgärd som inte ses med blida ögon av moderaten Benny Tronsson.

Annons

Det var majoriteten som föreslog en återremiss. Men Benny Tronsson anser att det är en felaktig åtgärd.

– Att återremittera denna motion anser undertecknad vara ett slöseri med skattebetalarnas pengar, menar Benny i sin reservation som han lämnat in.

Enligt honom kommer detta att kosta skattebetalarna dyra pengar då ärendet måste beredas ännu en gång och det tillkommer kostnader för arbetstid och kopiering.

Enligt Benny Tronsson var en anledning till återtagandet att ledamöter i kommunstyrelse inte hunnit prata med sina partivänner innan mötet.

– Liknande motion har lämnats tidigare så nog bör man ha hunnit fundera på detta i tid, skriver han vidare samtidigt som han anser att det inte är försvarbart att behålla 49 ledamöter i fullmäktige samtidigt som man skär ned i den övriga kommunala verksamheten.

– Även vi förtroendevalda bör nu ta vårt förnuft till fånga, främst då jag anser att inte speciellt många yttrar sig på de möten vi har.

 

Mer läsning

Annons