Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderat: Härjedalen är styvmoderligt behandlat

/
  • Christer Siwertsson och Arne Regnander diskuterade landstingspolitiken i Härjedalen.– Det viktiga är att vi har läkare i Sveg menade Arne samtidigt som Christer tog emot synpunkterna.Foto: Håkan Degselius

– Härjedalen är styvmoderligt behandlat.
Det sa den moderata landstingspolitikern Christer Siwertsson när han mötte tilltänkta väljare i Ytterhogdal.

Annons

Sjukvården är något som berör alla människor. Det märktes inte minst när moderaterna passade på att möta sin väljare i Ytterhogdal inför det stundande valet.

– Vi har en del intressen här. För det här landskapet är styvmoderligt behandlat av landstinget, sa Christer Siwertsson som såg besöket som ett sätt att få synpunkter från de som verkligen berörs av landstingets verksamhet.

Och nog fick han klara besked om vad det är man önskar.

– Något måste vara fel när det bara blir försämringar hela tiden, menade en av åhörarna som såg det hela som en utarmning av Härjedalen när man mister resurser inom vården.

– Man sparar in på fel ände. Hur ska det gå då när man tar bort 200 tjänster till då blir det väl ändå värre, menade åhöraren vidare som tillsammans med många andra hade svårigheter att komma fram genom växeln när man ville ha kontakt med sjukvården.

Men allt var inte bara nattsvart. Många var nöjda över vården som ges i Härjedalen och länet.

För Christer Siwertsson och de övriga moderata politikerna som fanns på plats så var det nyttiga synpunkter. Åsikter som de tar med sig när det färdiga valmanifestet ska skrivas ihop under våren tillsammans med övriga allianspartier.

För om moderaterna lyckas nå väljarna i röda Härjedalen så hoppas man kunna stärka landstinget i framtiden.

– Det är för mycket krims krams runt omkring landstinget, menade Christer som hoppas att Härjedalingarna i framtiden ska kunna vårdas på den norska sidan, Röros och Tynset.

– Det berör ju alla som bor i västra Härjedalen. För dem är det närmare dit än till Östersund. Det hela kan man genomföra som ett Interreg-projekt.

Christer och hans partikollegor hoppades även att man i framtiden ska göra en grundlig översyn där man ser över hela primärvården i Härjedalen.

– Det är en viktig fråga för oss.

Mer läsning

Annons