Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljösatsning ska ge pengar till turismen

/
  • Härjedalens kommun hoppas att miljösatsningar i Vemdalen, Funäsdalen och Lofsdalen ska ge EU-stöd.

Härjedalens kommun kommer att satsa totalt 510000 kronor de närmaste tre åren på projektet ”Sustainable transport i Rural Tourism Areas”.

Annons

Det har kommunstyrelsen beslutat. I kommunen är det de tre turistdestinationerna Vemdalen, Funäsdalen och Lofsdalen, som önskar vara med i projektet som man kommer att söka EU-stöd för.

Det handlar om hållbart resande och hållbara transporter.

De tre härjedalsdestinationerna önskar satsa på miljöbussar för skytteltrafik inom respektive destination, bättre trafiklösningar, välkomnande för bussar och bilar, interntransporter av bland annat utkörning av livsmedel från butiker och mat från restauranger samt eventuellt taxi i skytteltrafik.

Härjedalens kommun vill även vara med i projektet för vindkraftssamordning i länet. Kommunens kostnad blir 176000 kronor.

Kommunstyrelsen har även beslutat att ge 10000 kronor i bidrag till arrangörerna av Lopme Naestie, som är de samiska kulturdagarna i Funäsdalen i början av mars.

Ingegärd Fjällgärde fick gehör för sina två medborgarförslag, som handlar om bättre telefonrutiner vid Svegs hälsocentral och bättre polisbemanning i Härjedalen. Båda förslagen ska avgöras av fullmäktige.

Kommunstyrelsen beslöt ge Härjedalens Fornminnesförening ett engångsbidrag på 25000 kronor för Gård-och Säterarkivet.

Mer läsning

Annons