Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer turister till Härjedalen via Rörosflyg

Det har i många år diskuterats att turistnäringen i västra Härjedalen skulle utnyttja Röros flyghamn i större utsträckning. Och nu är saker och ting på gång.

Annons

Det handlar om ett treårigt interregprojekt med Destination Funäsdalen och Röros Reiseliv som projektägare.

Rolf-Arne Ullaeus i Funäsdalen berättar att avsikten alltså är att få igång en ökad flygverksamhet på Röros flyghamn. Man ska kunna erbjuda paketlösningar med boende, aktiviteter och flygtransporter.

– När det gäller flyget siktar man både på direktflyg och chartertrafik, säger Ullaeus.

I Röros bygger Röros hotell ut med en spaanläggning och nya rum och behöver öka gästantalet och här vill man alltså inleda ett samarbete med Destination Funäsdalen för att man på båda sidor gränsen ska kunna dra nytta av satsningen på rörosflyget.

– I det korta perspektivet handlar det om direktflyg mellan Stockholm och Röros och i ett längre om Holland, Nordtyskland, de baltiska länderna, Finland och England. Norrmännen har för övrigt tjuvstartat och kommer att ordna direktflyg mellan Zürich i Schweiz och Röros redan till sommaren, säger Rolf-Arne Ullaeus.

Projektet kommer närmast att presenteras för kommunledningsutskottet i Härjedalen och ska sedan upp i kommunstyrelsen den 21 januari.

Medel från EU:s fonder kommer att sökas och förhoppningen är att man ska kunna komma igång med verksamheten 1 juli. Nästa vinter skulle det kunna bli aktuellt att börja flyga turister till bland annat Destination Funäsdalen via Röros flyghamn.

– Det är fortfarande många frågetecken kring projektet, men det känns att det är mer substans i det än tidigare, avslutar Rolf-Arne Ullaeus.

Mer läsning

Annons