Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marianne först ut när tankstationen öppnade i Lillhärdal

/
  • Marianne Nilsson var först ut och tanka i Lillhärdals nystartade mack. Närmare 40 liter fick hon i tanken innan den var full.Foto: Håkan Degselius
  • Marianne Nilsson var först ut och tanka i Lillhärdals nystartade mack. Närmare 40 liter fick hon i tanken innan tanken var full.

Under onsdagen smygöppnades den nya tankstationen vid värdshuset i Lillhärdal.
– Helt perfekt, säger premiärtankaren Marianne Nilsson efter att ha fyllt på 39,6 liter diesel.

Annons

Mackdöden har slagit hårt mot Norrlands inland och mackarna försvinner som en löning i kalla januari.

I Lillhärdal slog den anrika macken igen under tisdagen då personal från det stora bolaget tömde macken på allt värde, inte ens en lampa lämnades kvar för att lysa upp den gamla tomten.

Lite dystert således men redan i går, onsdag, fanns det möjligheter att tanka igen, trots att det återstod några få detaljer innan allt var klart.

För då öppnades stationen vid värdshuset och nu finns det möjligheter att fylla på både diesel och 95 oktanig bensin.

Först ut var Marianne Nilsson. Hon stoppade in betalkortet och tryckte in sin kod därefter fyllde hon tanken på sin Mercedes med närmare 40 liter.

– Kul att man får vara först. Det här är ju perfekt för det här behövs för byn, säger Marianne som inte behövde vänta länge innan nästa kund dök upp bakom henne.

En bra start således för tankstationen ägare, Susanne och Bosse Hedin, som lagt ned över en miljon kronor för att byborna ska slippa åka sex mil tur och retur till Sveg för att fylla på sina fordon.

– Det är mycket pengar det ska erkännas. Men man får ju hoppas att det blir köer fram till våren, säger Susanne som även hyser hopp att många passar på att besöka värdshuset samtidigt som tankarna fylls.

1953 byggdes den gamla macken i Lillhärdal. Efter det har några olika bensinbolag stått för leveransen av bensin.

Lennart Busk hade macken i många år. Redan 1957 började han med att serva med bensin och annat.

– Det känns lite vemodigt. Det blir det efter 42 år men utvecklingen styr, säger Lennart som dock gläds över att det finns privata initiativ när andra sviker.

– Det är bara bra. Nu finns det möjligheter till service och det är verkligen positivt att någon ställer upp med det.

Mer läsning

Annons