Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Människokropp hittad i det nedbrunna huset

/
  • I huset i Dravagen bodde en ensam 65-årig kvinna. En oskadad Volvo 850 vars ägare har relation till brandplatsen kan innebära att någon eller några personer blev innebrända.
  • – Brandlarmet gick vid fyratiden på natten och när vi kom till platsen var huset, bilen och husvagnen helt övertända, berättade Lennart Jonasson, chef för räddningstjänsten i Lofsdalen.

Artikeln uppdaterad. Två personer befaras vara innebrända efter en häftig villabrand i Dravagen utanför Lofsdalen natten till idag.

– Men vi vet ej om det är en eller två, säger Sofia Sundell vid Svegspolisen.

Annons

När polishundar kom till platsen markerade dessa direkt fyndet.
– Nu väntar vi på den tekniska undersökningen den kommer i gång inom kort.
I huset, som tidigare var skola i byn, bodde en ensam 65-årig kvinna.
Det nedbrunna huset, ett äldre bostadshus av trä samt en personbil av kombimodell och en husvagn totalförstördes vid branden i Dravagen natten mot idag.
Larmet till räddningstjänsten i Lofsdalen kom vid fyratiden natten till måndagen. Det var en förbipasserande bilist som upptäckte branden. Närmaste grannar bor ett par hundra meter från platsen men de hade inte sett något av branden.
– När vi kom till brandplatsen var huset, bilen och husvagnen helt övertända och branden kan nog ha pågått någon timme innan larmet gick, berättade Lennart Jonasson, chef för räddningstjänsten i Lofsdalen.
Räddningstjänsten från Lofsdalen fick sedan förstärkning från Sveg och totalt deltog sex brandbilar i släcknings- och eftersläckningsarbetet.
Huset var alltså ett gammalt trähus med påbyggnad av timmer.
På platsen fanns också en oskadad Volvo 850 med nyckel i vars ägare enligt Svegspolisen har relationer till det nedbrunna huset.
– Omständigheterna med bl.a. två fordon innebär att man inte kan utesluta att någon eller några personer blev innebrända, säger Bengt-Ove Nylén vid Svegspolisen.
Polisen kommer att göra tekniska undersökningar på platsen. Teknisk personal från östersundspolisen flyger ner med helikopter redan idag måndag.

Mer läsning

Annons