Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lofsdalens nya mötesplats

/
  • I aktivitetshuset finns sex bowlingbanor och vissa kvällar är det diskobowling. Här är det Johan Helmersson från Sveg som skickar i väg klotet. Foto: Carin Selldén
  • Sofia Carlsson från Bollnäs provade både ishockey och fotboll i sportsimulatorn.
Foto: Carin Selldén
  • I skyttesimulatorn kan man skjuta björn bland annat.Foto: Carin Selldén
  • Wilma Helmersson, 3 år, från Sveg gillade rutschkanan. Foto: Carin Selldén
  • Wilma Helmersson, 3 år, från Sveg gillade rutschkanan.
  • Aktivitetshuset har en restaurang och kafé.Foto: Carin Selldén
  • I aktivitetshuset finns sex bowlingbanor och vissa kvällar är det diskobowling. Här är det Johan Helmersson från Sveg som skickar i väg klotet. Foto: Carin Selldén
  • Jens Orsholm som driver aktivitetshuset, har haft fullt upp över jul och nyår, den 21 december öppnade man dörrarna till lokalerna.
  • Felix Skytt, 2,5 år gillade att cykla. ”Det är jättekul, han är helt galen”, säger mamma Elin Skytt från Skutskär som hyr stuga i Lofsdalen.
  • Meldi Losty och Petri Villiamsson från Danmark är två av många danska barn som kommer till Lofsdalen för att leka och åka skidor.
Foto: Carin Selldén

Lofsdalen har fått en ny mötesplats, ett ställe för hela familjen där man kan bowla, leka och äta. Den 21 december öppnade man dörrarna till Aktivitetshuset.

Annons

I maj startades byggnationerna av det nya aktivitetshuset i Lofsdalen, och den 21 december slog man upp portarna. Lofsdalens fjällanläggningar står för investeringen på 25 miljoner och Jens Orsholm arrenderar och driver huset.

– Från början hade jag en idé att köpa mark och bygga en bowlinghall och kafé på runt 9–11 miljoner, men sedan fick jag det här erbjudandet, och det här blev ju större och bättre, säger han.

Tanken med huset är att det ska finnas något för alla mellan 0 och 100 år. Aktivitetshuset ligger intill skidanläggningen och har sex bowlingbanor, ett 200 kvadratmeter stort lekland, restaurang/kafé, konferenslokal, skyttesimulator, golfsimulator och sportsimulator.

– Jaktsimulatorn och bowling är ju något som passar även de äldre, säger Jens Orsholm.

– Aktivitetshuset ger ett mervärde åt hela Lofsdalen, jag tror det är en grej som sticker ut, det finns inte på någon annan skidort i Härjedalen, säger han.

Dagarna efter öppningen var det ganska lugnt.

– Stugägarna håller sig mycket hemma över julen. Men när turisterna kom blev det fullt upp. Det har varit långa dagar och lite sömn. Från 10–15 luncher om dagen har vi gått upp till 150. I går hade vi 200 barn som lekte här. Vi tror att sportlov och påsklov kommer nog vara ungefär så här, säger han.

– Det känns jättebra, men det finns lite kvar att göra. Konferenslokalen är kvar att inreda och saker som klädskåp och krokar ska upp, berättar han.

Jens Orsholm kommer ursprungligen från Trosa, söder om Stockholm och har bott i Lofsdalen i fyra år.

– Farmor och farfar hade en stuga i Lofsdalen och jag har vuxit upp som skidturist här. Jag bodde mer eller mindre här under långa perioder och åkte mycket skidor och snowboard, säger Jens Orsholm.

När han ledsnade på jobbet som golfbanerådgivare så testade han att flytta upp till Lofsdalen och trivdes. Här startade han ett stugbesiktningsföretag, som han nu håller på att avveckla för att hinna med aktivitetshuset.

Aktivitetshuset ska få en officiell invigning i januari då huset även ska få ett namn.

Mer läsning

Annons