Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lofsdalen växer snabbast av alla skidorter

/
  • Ola Andersson, vd för Lofsdalens Fjällanläggningar och prisad som Årets entreprenör  på Guldgalan 2009, berättade tillsammans med Jens Orsholm, som ska driva Aktivitetshuset, om årets investeringar.Foto: Carin Selldén

Lofsdalen utvecklas snabbast av alla skidorter just nu. På ett år har man ökat liftkortsförsäljningen med 21 procent och antalet skiddagar med 19 procent.

– Nu ska vi bygga vidare på det vi har, säger Katarina Lidberg, turistchef.

Annons

Under tisdagen ordnade Destination Lofsdalen och Jämtland Härjedalen Turism Turismens dag på Glötegården.

– Vi ville ha ett avstamp inför säsongen en slags kick off, det är första gången vi ordnar det här och har bjudit in företagare, bybor och säsongspersonal. Vi skulle varit nöjda om det kom 50 personer, så det är jättekul att det är 70 personer här, säger Katarina Lidberg, turistchef på Destination Lofsdalen.

Det går bra för Lofsdalen. I juni beslutade strukturfondspartnerskapet om att prioritera projektet Lysande Lofsdalen med sex miljoner. Tillsammans med Vägverket, Härjedalens kommun och Länsstyrelsen i Jämtlands län så innefattar projektet 12 miljoner. Utöver det har företagarna i Lofsdalen lagt fem miljoner, vilket sammanlagt blir 17 miljoner.

Projektledare Håkan Hising berättade om vad som är i görningen. Under tre år ska man förbättra infrastrukturen för att destinationen ska kunna hållas samman och växa, jobba med produktutveckling för förlängning av säsongen och marknadsföring för att nå nya målgrupper. Just nu håller man på att sätta belysning från liftarna ner till byn.

– Det räcker inte bara att bygga fler bäddar. Man måste ge gästerna vad de vill ha, säger Håkan Hising.

Evenemang som är på gång är bland annat julmarknad, körstämma, skoterevent och Lofsdagarna.

Ola Andersson, vd för Lofsdalens Fjällanläggningar och prisad som Årets entreprenör i Guldgalan 2009 berättade tillsammans med Jens Orsholm, som ska driva Aktivitetshuset, om årets investeringar.

– Förhoppningsvis kan vi öppna Aktivitetshuset den 21 december, säger Jens Orsholm.

Lars Häreblad, från Nordanalys presenterade statistik från 2009 års gästundersökning.

Siffrorna visar att byn kanske inte riktigt hunnit med under den snabba utvecklingen.

– Det har varit en fantastisk utveckling de senaste två åren, ingen av de andra skidorterna har utvecklats så snabbt som Lofsdalen. Gästerna trivs men det finns mycket att förbättra inom kvalité och service, säger Lars Häreblad, från Nordanalys som har studerat 2135 enkäter i en gästundersökning.

Jämfört med Funäsdalen ligger Funäsdalen bättre till när det gäller värdskap och service. Där får de en 5:a i poäng av 6 möjliga, medan Lofsdalen ligger på en 4:a.

– Vi är medvetna om att vi måste jobba mer med värdskap och service, det är med på agendan. Vi måste få en bättre helhet, där alla måste hjälpa till, säger Katarina Lidberg.

Mer läsning

Annons