Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lofsdalen får 12 miljoner

Nu är det klart med pengar till projektet "Lysande Lofsdalen"
– Vi sätter igång direkt med projektet, nu kör vi full fart, säger en glad Johan Karlsson, ordförande i företagarföreningen.

Annons

Under tisdagen fick Lofsdalen ett glädjebesked.
Strukturfondspartnerskapet beslutade nämligen om att prioritera projektet Lysande Lofsdalen med sex miljoner kronor. Tillsammans med vägverket, kommunen och länsstyrelsen så omfattar projektet 12 miljoner kronor samtidigt som företagarna i byn skjuter in ytterligare fem miljoner.
– Vi är jätteglada för det här projektet, det kommer att betyda mycket för Lofsdalens utveckling de kommande åren, säger turistchef Katarina Lidberg om projektet som pågår under de tre närmaste åren.
I projektet ingår bland annat att se över helheten i byn, knyta ihop boendeområden och skapa flöden mellan olika områden. En översyn på trafiksäkerheten, gångvägar, belysning och skyltning är andra saker som ska ingå.
Den andra delen består i att förlänga säsongen genom olika åtgärder men också att kunna marknadsföra detta och hitta nya marknader och målgrupper.
 – Vi sätter igång direkt med projektet, nu kör vi full fart, säger en glad Johan Karlsson, ordförande i företagarföreningen som står som sökande till projektet
 Lofsdalen har haft en mycket bra säsong och väldigt god utveckling de senaste åren. Till vintern byggs det också det nya aktivitetshuset, med bland annat bowlinghall och lekland.

Mer läsning

Annons