Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lisa tog skotern när vattnet gick på fjället

/
  • Allt gick bra när Lisa Carlsson födde sin son trots att det blev rivstart på födseln när Lisa befanns sig på fjället. Lisa tog snöskotern när vattnet gick på fjället. Men allt gick bra trots att det blåste upp emot 30 sekundmeter.
  • Pappa Fredrik Myhr fick rycka ut med sin vessla för att möta skotern när Lisa var på väg ned från fjället.

Att ha fjället som arbetsplats har både för- och nackdelar. För Lisa Carlsson blev det en ilfärd med skoter när vattnet gick. Men allt gick bra trots stormvindarna och nu är Lisas son född.

Annons

Under förra tisdagen gjorde LT ett nedslag på våffelstugan på Kariknallarna i Bruksvallarna. Där jobbade Lisa Carlsson för fullt trots att hon var i ett välsignat tillstånd.

Tanken var att hon skulle jobba de två veckor som var kvar innan säsongen på fjället var över.

Men det hann inte gå en lång stund efter att LT:s reporter lämnat stormiga Kariknallarna under tisdagen innan det började hända saker. Bara två timmar senare gick nämligen vattnet och då var goda råd dyra för Lisa.

– Jag tog skotern och åkte halva vägen ned mot Bruksvallarna och så mötte min sambo Fredrik mig halvvägs med sin vessla och sedan tog vi oss ned till byn, säger Lisa som sedan fick hoppa in i bilen för att ta sig upp till BB i Östersund.

Att ge sig ut på fjället med skotern trots att det blåste storm på fjället skapade ingen panik det heller.

– Jag var så fullt fokuserad att ta mig ned så det har jag inget minne utav, säger Lisa Carlsson som väl i Östersund bara kunde vänta på att allt skulle dra igång på allvar.

– På torsdagsmorgonen kom vår lillkille till världen, säger Lisa som inte hade en tanke på att sonen skulle födas eftersom det var 3,5 vecka kvar av graviditeten.

– Just nu så känns det bara skönt eftersom allt gick så bra.

Mer läsning

Annons