Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lennart vill att Aco ska få sin egen väg

/
  • Lennart Busk hoppas att kommunen ska nappa på att Anna Carin Olofsson-Zidek får sin egen väg i hembyn döpt efter sig. foto: håkan degselius

Lennart Busk i Lillhärdal hoppas att OS-mästarinnan Anna Carin Olofsson-Zidek ska få sin egen väg hemma i byn.
– Det vore mycket lämpligt, säger Lennart.

Annons

Lennart Busk lämnade in ett medborgarförslag för två år sedan om att 50-talets stora skidhjälte i Lillhärdal, Artur Herrdin, skulle få sin egen väg i sin hemby. Det förslaget har fått kommunens gillande och med all säkerhet kommer Artur att få sin egen väg som ska gå från Älvdalsvägen till skidstadion.

– Det kändes bra, säger Lennart som anser att 50-talets stora skidhjälte onekligen är värd att synas i byn efter stora framgångar på OS, VM och inte minst för hans bragdseger i Lahtis 1950.

Men Lennart nöjer sig inte med det. För det finns andra stora skidstjärnor i Lillhärdal. Nu funderar han på att lämna in ytterligare ett förslag om att OS-vinnaren och flerfaldige VM-medaljören Anna Carin Olofsson-Zidek ska få sin egen gata.

– Nu skulle det vara läge för att döpa om en väg till Acos eller Anna Carins väg, säger Lennart Busk som redan nu hittat några bra alternativ för ett namnbyte.

Sedan tidigare finns det vägar i Lillhärdal som är döpta efter ”kändisar”. Mest känd är prästen och salixkungen Enander.

Håkan Degselius

Mer läsning

Annons