Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lång väntan på rådgivning för skuldsatta

Härjedalen har fyra månaders väntetid till kommunens skuldrådgivare. Det är dubbelt så lång väntan som hos länets övriga kommuner.

Annons
Tiden Härjedalens invånare får då ligger i genomsnitt på 2,92 minuter. Enligt skuldsaneringslagen ska alla kommuner i landet kunna lämna råd till skuldsatta personer. De flesta kommuner har också budget- och skuldrådgivare. Men väntetiderna kan variera.
Nu har Konsumentverket gjort en kartläggning av hur lång tid man måste vänta för att få komma till en skuldrådgivare i landets kommuner.
De har även tittat på hur många minuters rådgivning per invånare och år som kommunerna ger. Materialet är sammanställt av www.dagenssamhalle.se.
Rapporten visar att det endast är i Härjedalen, av länets samtliga kommuner, där man måste vänta i fyra månader för att få tid och hjälp att sanera sin ekonomi.
De övriga kommunerna erbjuder tid inom två månader.
Mest tid för rådgivning ger man i Krokoms kommun med 4,36 minuter, minst tid, långt under genomsnittet på 1,71 minut, ger man i Åre och Strömsunds kommuner med 1,23 minuter.
Övriga kommuner: Östersund 4,25 minuter. Berg 4,11 minuter. Härjedalen 2,92 minuter. Bräcke 2,19 minuter. Ragunda 1,63 minuter

Mer läsning

Annons