Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läkarna glömde en slang i Hans mage efter tarmvredsoperation

/
  • Hans Fahlström är förbannad på landstinget, då läkarna glömde kvar en slang i hans mage efter en operation.Foto: Carin Selldén
  • Hans Fahlström är förbannad på Landstinget.Foto: Carin Selldén

Hans Fahlström är förbannad på landstinget. Läkarna ”glömde” kvar en slang i hans mage under en operation för tarmvred. Dessutom får han lägga ut tusentals kronor för att ta sig till sjukhuset.

Annons

Hans Fahlström, från Lillhärdal opererades den 21 november för tarmvred. Under operationen gick en dräneringsslang av och den är nu kvar i magen. När de skulle ta ut den gick den av och läkaren sa att de skulle ta ut slangen vid nästa operation i stället.

– En läkare sa att det såg bra ut, en annan sa att det var inflammerat och styggt. Så här kan du inte ha det sa hon, berättar Hans Fahlström.

På måndag ska han opereras igen, för att ta ut slangen. Men först måste han åka till Östersunds sjukhus på en koll på torsdag.

Eftersom Hans Fahlström är för ung, 59 år, får han ingen färdtjänst och måste klara sig själv på resan till Östersund. Han har dessutom en stomipåse på magen. Hans Fahlström vill inte övernatta i Östersund utan åka direkt till sjukhuset på torsdag. Men problemet är att det inte går någon kollektivtrafik så tidigt mellan Lillhärdal och Sveg på torsdagar. Så för att komma till bussen i Sveg måste han ta taxi.

Men den taxiresan får han inte ut på sitt högkostnadsskydd, eftersom han inte har fått något intyg av sin läkare som gör att han får åka sjuktransport. Nu måste han i stället betala resan själv, en enkelresa på 500 kronor. Sammanlagt måste han betala 1400 enkel till Östersund, vilket blir många tusen när han ska åka fler gånger.

– Det är fördjävligt att jag inte kan få en taxi från Lillhärdal till Sveg, säger han.

Landstinget erbjuder honom att övernatta i Östersund, men det vill han inte då han har både en katt och hund hemma att ta hand om.

Mer läsning

Annons