Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkans nya bil stals efter inbrott i vaktmästeriet

/
  • En ruta in till vaktmästeriet slogs sönder.Foto: Håkan Degselius
  • Polisman Bengt-Ove Nyhlén kunde säkra ett fingeravtryck från brottsplatsen.  Björn Westling och Jan Erik Sundmyr blev av med en ny bil från sin arbetsplats. Foto: Håkan Degselius
  • Runt fönstret där tjuven tog sig in fanns det hundspår kunde Ingrid Larsson konstatera.Foto: Håkan Degselius

En bil blev stulen under natten mot tisdagen från vaktmästeriet i Svegs kyrka.

– Vi har säkrat fingeravtryck, säger Bengt-Ove Nyhlén vid polisen i Sveg.

Annons

Inbrottet upptäcktes tidigt på morgonen när personalen kom till jobbet. Ett fönster in till vaktmästeriet var krossat och därefter har tjuven eller tjuvarna direkt gått till nyckelskåpet och tagit en nyckel till en bil för att senare försvinna med den nya bilen, en Jeep endast körd 500 mil.

– De visste vad de var ute efter, säger Jan Erik Sundemyr efter stölden av bilen som var tydligt märkt med ägarens namn, Svegs församling. Vid inbrottet försvann även ett antal verktyg och två stegar värda tusentals kronor.

Polisen gjorde under morgontimmarna en brottsplatsundersökning med lyckat resultat. De kunde bland annat säkra fingeravtryck som förhoppningsvis tillhör gärningsmännen som enligt uppgift kan vara en man och en kvinna med tanke på de fotspår som fanns i snön utanför det sönderslagna fönstret. Paret hade även en hund med sig under sin brottsliga handling.

Mer läsning

Annons