Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturpristagare med rutin och ungdomlighet

/
  • Elisabeth Sundin och Arne Regnander blev prisade för sina kulturella gärningar.  Vid sidan står Gunilla Feldt och Gunilla Zetterström-Bäcke från kulturnämnden. Foto: Håkan Degselius

Elisabeth Sundin, Hede och Arne Regnander, Ytterhogdal blev prisade för sina kulturella kvaliteter av kulturnämnden i Härjedalen.

Annons

Kulturpristagarna i Härjedalen står onekligen för en spännande mix.

Elisabeth går första året på musikhögskolan i Trondheim medan Arne varit verksam i Härjedalen med sitt musicerande i många år.

Men en sak kan man kort och gott konstatera är den gemensamma nämnaren.

– I en bygd måste det finnas tillgång till musik och sång, säger Arne Regnander som fick årets kulturpris för sin långa och hängivna sång- och musikverksamhet som spridit glädje i alla åldrar, enligt juryns motivering.

Och det är just glädjen i musiken som kanske fört Elisabeth Sundin från Hede till Trondheim där hon utbildar sig till klassisk sångare. Med målet att i framtiden komma in på någon operautbildning.

– Det är det jag helst av allt vill göra, säger Elisabeth som inte har något emot att stå på de stora scenerna med klassiska uppsättningar vad det lider.

– Gärna i Sverige men Wien eller Italien vore ju inte heller helt fel, säger Hedetjejen som kommer att lägga hela slanten som kulturstipendiat på att förkovra sig inom sången.

För Arnes del så är det mesta självlärt, från det första dragspelet till det till svåra arbetet att hålla igång kören Optimisterna där han har till uppgift att arrangera olika musikstycken. Därför kommer prischecken lägligt.

– Jag ska nog ta mig samma och köpa ett notskrivningsprogram till datorn.

Mer läsning

Annons