Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritiskt brev togs aldrig upp av politikerna

Brevet som den nystartade vindkraftsföreningen skickade till kommun- styrelsen i Härjedalen kom aldrig upp som underlag när kommunlednings- utskottet hade möte under onsdagen.

– Majoriteten spelar ett falskt spel, säger Michael Bellmann, talesman för Vox humana.

Annons

I gårdagens tidning skrev LT att Föreningen för Småskalig vindkraft i Lillhärdal, FFVS, var kritiska mot hur vindkraftsfrågan sköts av kommunen i Lillhärdal med tanke på de stora projekt som är på gång.

I brevet kräver man bland annat att den referensgrupp som bildats omedelbart ska avslutas.

”Kontakten mellan kommunen och medborgarna har överlåtits till och begränsat till åsikterna från en icke väl fungerande arbetsgrupp, skrev man i sitt brev till kommunstyrelsen och man anser vidare att referensgruppen inte är funktionell ur en demokratisk synvinkel.

När kommunledningsutskottet diskuterade frågan om översiktsplanen för vindkraft fanns inte brevet med som underlag. Ett faktum som upprör Michael Bellmann som i gårdagens LT fick läsa delar av brevet.

– Det kändes att det var fel när majoriteten i Klu började diskutera översiktsplanen för vindkraftsutbyggnad, eftersom allt underlag saknades i handlingarna, säger Bellmann som tillsammans med partiet inte ställer sig bakom Klu:s beslut om att fortsätta arbetet. Vox Humana reserverade sig även emot beslutet att avslå medborgarförslaget gällande översiktsplaner för östra Härjedalen.

Mer läsning

Annons