Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kräver bättre mobiltäckning på olycksväg

Ställföreträdande räddningschef i Härjedalens kommun föreslår nu efter flera olyckor på vägen mellan Lillhärdal och Särna då man inte kunnat larma räddningstjänsten, att åtgärder görs i mobiltäckningen.

Annons

Räddningstjänsten i Härjedalens kommun har gjort en olycksutredning angående det par som skadades svårt i en olycka mellan Särna och Lillhärdal och inte kunde larma efter hjälp.

Förbipasserande försökte ringa utan framgång. ”När jag, efter räddningsinsatsen, undersökte mobiltäckningen fick jag åka cirka en mil innan täckningen var tillräcklig”, skriver Sven-Erik Svensson, ställföreträdande räddningschef, i utredningen.

Vd den här olyckan kom lyckligtvis en ledig ambulanssköterska som första passerande och kunde ta hand om paret. Flera förbipasserande åkte därefter för att hitta mobiltäckning och kunna larma. ”Då vi undersökt vittnesuppgifter visar det sig att det har tagit nära en timme efter olyckan innan SOS får in larmet”, skriver Sven-Erik Svensson.

Räddningstjänst- och ambulanspersonal har sett problemet med den dåliga mobiltäckningen även vid tidigare olyckor i området och anser att det finns ett stort behov av att mobiltäckningen blir bättre i området.

Utredningen delges Post- och telestyrelsen, Telia, Länsstyrelsen i Jämtland och Tekniska nämnden i Härjedalen.

Mer läsning

Annons