Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen vill att Skellefteföretag ska bygga den nya ishallen

Det var priset som avgjorde när kommunen igår utsåg vilken entreprenör som de vill ska bygga nya ishallen.

Annons

Anbudet från företaget som kommunen har valt är 3,5 miljoner billigare än de andra anbuden. Men Ulf Hansson fastighetschef på kommunen och projektledare för bygget ser inga risker med att anlita det billigaste företaget.

– De är specialiserade på att bygga hallar över hela Sverige. Det är därför de kan hålla nere priset, säger han.

Enligt Ulf Hansson hade Härjedalens kommun två kriterier att gå efter när de valde entreprenad. Det ena var att företaget inte hade några anmärkningar hos skattemyndigheten eller kronofogden. Det andra var att företaget skulle ha resurser att klara av ett stort bygge.

– Alla företag som lämnat anbud klarade kriterierna, så det blev priset som avgjorde, säger Ulf Hansson.

Först om tio dagar vinner beslutet i laga kraft fram till dess har de andra företagen som lämnat anbud på sig att överklaga kommunens val till förvaltningsrätten.

Kommunen har avsatt 33,5 miljoner kronor för att bygga hallen, av dessa kommer 18,2 miljoner från kommunens kassa och 15,3 miljoner täcks upp av försäkringsbolaget. Det verkar som att budgeten håller för Skellefteföretaget Fastec, som kommunen utsåg till totalentreprenad begär 29,2 miljoner kronor för att bygga hallen.

– Jag hoppas att några av underleverantörerna ska komma härifrån, säger Ulf Hansson

I slutet av mars ska kommunen ha ett möte med Fastec där de ska lägga upp planerna för hur bygget ska fortgå. Tidigast i april tror Ulf Hansson att grävmaskinerna kan vara på plats och om allt går som det ska, invigs hallen i december.

Mer läsning

Annons