Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunalrådet vill se nydragning av E 45

Nydragning av E 45 utanför Sveg, mellan Rengsjön-Älvros, dyker upp igen i Härjedalens kommuns yttrande över ”Transportinfrastruktur 2010–2021”.

Annons

I yttrandet till länsstyrelsen framför kommunen synpunkter inför vägutredningen om ovannämnda projekt. Kommunen menar att projektet ska delas upp i etapper enligt följande:

Upprustning av befintliga vägsträckor Rengsjön-Sveg och Sveg-Älvros. Mycket angeläget, menar kommunalrådet Gottfrid Jonsson och vice kommunalrådet Klas Hallman.

Finansiering av informationsplatser och därefter nybyggnad av sträckan Rengsjön-Älvros.

Anläggning av attraktiva informationsplatser vid Rengsjön och Älvros.

När det gäller riksväg i Funäsdalsområdet menar kommunen att åtgärder som föreslås i en förstudie ska inarbetas i investeringsplanen. Vidare skriver kommunen i yttrandet att trafiksituationen på väg 315 vid Vemdalsskalet inte är tillfredsställande med uppenbara trafiksäkerhetsproblem. Här behövs alltså trafiksäkerhetshöjande åtgärder.

Även i Lofsdalen expanderar turistnäringen och trafiksituationen är inte tillfredsställande vid infarten till liftanläggningarna och Lofsdalens Fjällby. Där krävs en cirkulationsplats eller annan trafiklösning.

– Det är av största vikt att Inlandsbanan ges en standard som kan göra den till en reell transportled för inlandet. Kraftfulla åtgärder krävs som ger banan kapacitet att möta det ökande behovet, skriver kommunen i yttrandet.

När det slutligen gäller Svegsflyget, menar man att om det ska fortsätta utvecklas positivt så krävs fortsatta statliga insatser i form av driftsstöd till flygplatsen och en upphandlad flygtrafik av hög kvalitet.

Mer läsning

Annons