Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunalrådet kräver budgetdisciplin

Kommunstyrelsen har dragit upp riktlinjerna för nästa års budget för Härjedalen. Men det finns inte några tillfällen till utsvävningar varnar kommunalrådet Lennart Olsson.
– Det krävs att man har en väldigt hög budgetdisciplin.

Annons
Enligt den senaste prognosen kommer Härjedalens kommun att få ett plusresultat på 12,4 miljoner kronor för 2008 trots att socialnämnden och nämnden för barn utbildning och fritid kommer att avlämna ett underskott på 7,4 respektive 2,5 miljoner kronor.
Nu har nästkommande års budget lagts av kommunstyrelsen och den ska ge ett överskott på 11 miljoner kronor. Enligt Lennart Olsson har budgetöverläggningarna inte varit lätt på något vis med tanke på att prognoserna visar att intäkterna för kommunen kommer att minskas rejält de närmaste åren.
Men Lennart är trots det nöjd över budgetarbetet.
– Det är en budget som balanserar bra och man lever upp till god ekonomisk hushållning, säger Lennart Olsson som nu gjort sitt sista möte i kommunstyrelsen.
Enligt honom är de dystra prognoserna oroväckande och varje liten skattekrona är värdefull för kommunen, speciellt som det inte finns några stora reserver.
– Det krävs att man har en väldigt hög budgetdisciplin för det finns inga mera pengar att röra sig med, fortsätter Lennart Olsson som hoppas att de nämnder som tidigare syndat skyndsamt anpassar sig till de ramar som finns.
Vox Humana har reserverat sig mot kommunstyrelsens förslag till budget för 2009.

Mer läsning

Annons