Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunalrådet gör tummen ner för ny skola

/
  • Kommunalrådet Gottfrid Jonsson, (S) gör tummen ner  till förslaget om ny skola i Funäsdalen.

Kommunalrådet Gottfrid Jonsson, (S), gör tummen ner för partikamraten Sune Halvarssons förslag om att bygga en ny skola för 150–200 miljoner kronor vid idrottsplatsen i Funäsdalen.

– Frågan är för tidigt väckt, skolan som är byggd på 1970-talet, klarar sig ännu en tid även om den måste renoveras, säger kommunalrådet.

Annons

– Trots den mycket positiva utvecklingen i västra Härjedalen har elevunderlaget minskat de senaste åren även om minskningen nu bromsats upp.

Gottfrid Jonsson säger att situationen är allvarligast för skolan i Bruksvallarna. Men där jobbar nämnden för barn, ungdom och fritid för att kunna bussa elever från Funäsdalen till Bruksvallarna för att ge möjlighet för skolan i Bruksvallarna att kunna användas även i fortsättningen.

– En enkät kommer att göras med de berörda föräldrarna i Funäsdalen för att man ska få veta deras inställningen till att bussa deras barn till Bruksvallarna.

– Om några år kan det dock vara aktuellt att titta på möjligheten att bygga nya skollokaler i Funäsdalen, säger Gottfrid Jonsson.

Han är också orolig för framtiden för friskolan i Tännäs, som också dras med problem med elevunderlaget.

Om skolsituationen i Härjedalen i övrigt säger kommunalrådet så här:

Lillhärdal: Här har faktiskt elevunderlaget ökat de senaste åren och inga åtgärder är aktuella.

Ytterhogdal: Vikande elevunderlag gör att högstadiets framtid om några år kan komma att aktualiseras. Det kan innebära att högstadiet läggs ner och att eleverna bussas till Sveg.

Lofsdalen: Positiv utveckling med inflyttning av barnfamiljer. Inga åtgärder är planerade.

Hede/Vemdalen: Läget stabilt.

Sveg: Här finns tillräckligt med lokaler, inga åtgärder planeras.

Mer läsning

Annons