Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunalrådet: Charterflyget blir ett lyft för oss

– Jättebra att man börjar få igång chartertrafiken på flygplatsen i Sveg. Det kommer att innebära ett lyft för centralorten, turist- näringen och flygplatsen.

Annons

Det säger kommunalrådet Gottfrid Jonsson med anledning av Nextjets kommande satsning på direktflyg Sveg-Köpenhamn.

– Från kommunens sida har vi jobbat i många år för att få turistnäringen att börja nyttja flygplatsen i större utsträckning än som skett och nu verkar ett genombrott vara på gång, menar kommunal- rådet.

– Kul att destination Lofsdalen vill satsa på att flyga danskar till Härjedalen och det borde finnas goda förutsättningar även för turistnäringen i Vemdalen och Funäsdalen att följa efter.

Gottfrid Jonsson menar också att flygplatsen är en nödvändighet inte bara för turistnäringen. Även för det övriga näringslivet i kommunen är den jätteviktig.

– Utan flygplatsen hade vi inte fått de nyetableringar som framför allt Sveg fått ta del av. Senast bioenergikombinatet NBE Sweden. Företagen hävdar att utan flygplats hade de inte kommit till Sveg.

Härjedalens kommun får enligt kommunalrådet drygt fyra miljoner av staten för driften av flygplatsen varje år. Investeringarna har dock kommunen i stort sett fått bekosta på egen hand.

Mer läsning

Annons