Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunägt bolag ska driva Fjällmuseet

/

Fjällmuseet i Funäsdalen kommer från januari 2010 att drivas av det kommunägda bolaget Fjällporten AB. På så sätt kan kommunen garantera museets fortsatta drift.

Annons

I kommunfullmäktige under onsdagen beslutades att från och med januari 2010 ska Härjedalens fornminnesförening att upphöra som arbetsgivare för den personal som arbetar på Fjällmuseet. Härjedalens fornminnesförening har liksom de flesta hembygdsföreningar en svag ekonomi och hade inte råd att fortsätta driften.

– Fornminnesföreningen ställde ett ultimatum, antingen garanterar kommunen fortsatt drift eller så säger de upp personalen, säger Rolf-Arne Ullaeus som varit kassör i Härjedalens fornminnesförening.

Härjedalens kommun tillsammans med Jämtlands läns museum och Härjedalens Fornminnesförening bilda ett driftbolag som kan ta över museets personal och drift.

Jämtlands läns museum kommer att äga 55 procent av bolaget, Härjedalens kommun 40 procent och Härjedalens fornminnesförening 5 procent.

Stiftelsen Tännäs fritidsanläggningar säljer sitt vilande dotterbolag Fjällporten AB till dessa tre parter och kommunfullmäktige anvisar 40 000 kronor ur eget kapital för köp av kommunens andel av aktier i bolaget.

Mer läsning

Annons