Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart med ungdomens hus i Sveg

/
  • The Crash bjöd på härlig musik vid nystarten av Ungdomens hus. Foto: Håkan Degselius
  • Verksamhetsledaren Nina Fjätvall tillsammans med Maria Ekelund, Linn Ekelund och Örjan Svensson från Folkets Husföreningen.

Ungdomens hus har öppnat sina portar för ungdomar som är intresserade av musik.

– Perfekt för oss att kunna vara här utanför skoltid, säger Linda Jonsson, sångare i The Crash.

Annons

Ett ställe för ungdomar som är intresserade av musik har stått högt på önskelistan under många års tid. Men nu finns det en lokal för alla som vill hålla på med gitarr, trummor och andra instrument. Ungdomens Hus på Storön öppnade nämligen på allvar när tjejbandet The Crash körde en improviserad konsert inför politiker, tjänstmän och andra intressenter under fredagseftermiddagen.

Att lokalen är efterlängtad kunde slås fast direkt.

– Nu kan vi träna en hel kväll om det går, säger gitarristen My Jönsson som i övrigt fått träna under skoltid tillsammans med bandet.

– Då har det bara hunnit bli 40 minuter, fortsätter My Jönsson som tillsammans med ytterligare ett 50-tal ungdomar har ett brinnande intresse för musik.

Pengar till satsningen kommer från Leader Södrafjällen, totalt handlar det om drygt 200 000 kronor som man fått tillgång till.

– Mycket av vår verksamhet handlar om att höja ungdomarnas livskvalitet i området, säger Nina Fjätvall, verksamhetsledare för Leader, som gläds över att kunna hjälpa ungdomarna i Sveg.

Folkets Husföreningen är ansvarig för lokalerna och nu hoppas man att lokalen ska användas flitigt.

– Vi kommer bland annat att köra lite olika utbildningar, säger Örjan Eriksson, ordförande i föreningen som hoppas och tror att satsningen ska bli ett lyft för Sveg.

Mer läsning

Annons