Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karin Holmin får toppjobb i Sundsvall

/
  • ”Att få jobba mot 30 chefer känns inspirerande”, säger Karin Holmin som inte tvekade för en sekund när hon erbjöds jobbet som verksamhetschef i Sundsvall.Foto: Jennie Lie Kjörnsberg

Den tidigare socialchefen i Härjedalens kommun har fått ett nytt jobb som verksamhetschef inom äldreomsorgen i Sundsvall.

– Jag älskar utmaningar och det här blir något att bita i, säger hon.

Annons

Det har varit turbulent inom den sociala sektorn i Härjedalens kommun under en lång rad av år.

2005 var det så pass infekterat att Karin Holmin fick sparken som socialchef efter att budgetramarna av någon anledning spruckit rejält.

Även i Sundsvall har det varit rejäla stormar inom omsorgen men nu ska Karin Holmin försöka bringa ordning över 1 000 anställda och 30 mellanchefer.

– De behövde min kompetens och det hade de inte där så det känns kul, säger Karin som hoppas att hennes 27-åriga ledarerfarenhet och hennes olika utbildningar inom mentorskap ska vara ett värdefullt redskap när hon börjar jobbet den 1 december.

Efter att hon fick gå som socialchef i Härjedalen har hon jobbat som jobbcoach och mentor samtidigt som hon politiskt är en utav de ledande personerna bakom partiet Vox Humana. Hon är även ordförande i Svegs IK.

Mer läsning

Annons