Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johnny låg utslagen på golvet i tre dagar

/
  • När schäferhunden Carrie inte hade synts ute på flera dagar blev grannarna oroliga och kunde hjälpa Johnny på fötter igen. Johnny var med om en annan otrevlig historia i våras när räven tog alla hans 30 dvärghöns. Foto: Håkan Degselius

71- årige Johnny Svedin från Risbrunn låg helt hjälplös på golvet i sitt hus i flera dagar innan oroliga grannar kom till undsättning.
- Det var ett helsicke, säger Johnny samtidigt som han klappar om hunden Carrie.

Annons
När LT kommer till Johnny Svedins hus i Risbrunn, 12 kilometer väster om Sveg, möts vi av en pigg schäferhund vid namn Carrie. Hunden studsar omkring, nosar nyfiket och funderar måhända vad det är för underlig person som hoppar ur reportagebilen för att träffa husse, Johnny Svedin. För det är just Carrie som är något av huvudpersonen i det drama som inträffade för en tid sedan. Ett drama som slutade lyckligt, tack och lov. Johnny Svedin föll helt plötsligt handlös ned på golvet i det ombonade huset och kunde inte röra sig ur fläcken. - Det var ett helsicke. Jag kröp omkring i tre dygn och jag kunde inte göra något, säger Johnny som inte kom åt någon av sina telefoner för att ringa efter välbehövlig hjälp. Någon mat eller dryck hade han eller Carrie inte tillgång till av naturliga skäl under de uppskakande dygnen i huset. Risbrunn har bara tre fastigheter där det bor folk i, men efter ett tag började grannarna bli lite oroliga och kom till huset och steg in och fick se Johnny ligga helt hjälplös på golvet. - De hade inte sett mig eller hunden på tre dagar, säger Johnny som är mycket tacksam för att grannarna kom till undsättning i den allvarliga situationen. Johnny åkte inte till sjukhuset efter den första smällen. Men väl efter den andra som skedde någon dag senare. Då föll han ur sängen och fick återigen räddas av grannarna. Då bar det iväg till sjukhuset i Östersund där han fick vård. - De tog prover men de hittade inget fel på mig, fortsätter Johnny som har lite problem med att gå men i övrigt är han pigg och alert, så pigg att han inte behöver någon hemtjänst för att sköta de dagliga sysslorna i huset. Men numera finns det i alla fall ett alarm installerat i huset ifall det skulle bli några problem. Och så har han ju grannarna och hunden Carrie att lita på. - De vet att när Carrie är ute så är det okej.

Mer läsning

Annons