Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jens Nilsson vill bevaka Norrland i EU-parlamentet

/
  • Härjedalens kommunalråd Gottfrid Jonsson och östersundskollegan Jens Nilsson, som satsar på att bli EU-politiker besökte bland annat NBE Swedens försöksanläggning under Jens heldag i Sveg i går.Foto: Leif Eriksson

Det handlade om Europapolitik när Östersunds s-märkte kommunalråd Jens Nilsson i går besökte Sveg.
– Jag är beredd att satsa på europapolitiken efter alla år som kommunpolitiker, sa han.

Annons

På dagordningen vid besöket stod bl.a. företagsbesök, som etanolprojektet NBE Sweden och, träff med eldsjälarna i Svegs IK:s tisdagsgrupp, träff med kommunens personal, samtal med härjedalingar om EU-politiken vid Konsum och avslutningsvis ett offentligt möte på kvällen.

Jens Nilsson är den samlande socialdemokratins främste kandidat till EU-parlamentet från de sju skogslänen och som sådan åker han runt i hela Norrland och Dalarna-Värmland inför EU-valet senare i år.

– Det behövs att fler i skogslänen lägger sin röst i EU-valet än 2004 och gärna naturligtvis på socialdemokraterna om jag ska komma in i parlamentet. Minst 33 procent av befolkningen i skogslänen måste gå till valurnorna och rösta s.

– Jag tror personligen att jag har goda möjligheter att komma in i EU-parlamentet. Och det måste finnas någon från norra Sverige i parlamentet för att bevaka frågor som är viktiga för området.

Jens Nilsson berättade att han mycket noga följt etanolprojektet vid NBE Sweden i Sveg.

– Jag var med och röstade fram EU-stöd till projektet, som jag tror stenhårt på.

– Vi bor ju mitt i spenaten och bör ha goda möjligheter att konkurrera med skogen som grund för etanoltillverkning.

– Och det handlar ju i det här fallet inte bara om etanol. Jag följer med stor spänning det här projektet, som är så viktigt för Sveg och Härjedalens framtid.

Jens Nilsson, som hade Härjedalens kommunalråd Gottfrid Jonsson med sig under besöket i Sveg, sa även att han tror Härjedalen går en ljus framtid till mötet. Detta inte minst tack vare den positiva utvecklingen inom turistnäringen.

Mer läsning

Annons