Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Intresset för det kristna budskapet ökar stadigt”

/
  • Elisbet Strandlund ser positiva tecken trots att kyrkan kan få negativa rubriker i media. ”Svarta rubriker i tidningen är ett tecken på påkristningen”, hävdar hon.Foto: Håkan Degselius
  • Elisbet Strandlund ser positiva tecken trots att kyrkan kan få negativa rubriker i media.
– Svarta rubriker i tidningen är ett tecken på påkristningen, menar hon.
Foto: Håkan Degselius

Intresset för det kristna budskapet ökar hela tiden. Det menar Elisabeth Sandlund som föreläste under bibelhelgen i Sveg där de olika samfunden träffades.

Annons

I 32 år var Elisabeth Sandlund helt ointresserad av de kristna frågorna. Men en dag när dottern skulle konfirmeras passade gud på att slå till, som hon säger.

Hon lämnade jobbet som ekonomijournalist på Svenska Dagbladet och gick istället över till tidningar med kristna värderingar. Nu jobbar hon på tidningen Dagen samtidigt som hon passar på att föreläsa om sina erfarenheter av kristendomen.

Och hennes budskap är klart: Intresset för frågorna ökar hela tiden trots att vi svenskar mer eller mindre är avkristnade.

– Nu är kunskapen så låg och det man vet lite om det har man väldigt få fördomar om, säger Elisabet Strandlund som även ser att kyrkornas roll blir allt viktigare när det händer svåra saker i vår tillvaro.

– Det är till kyrkan man kommer till trots att vi är sekulariserade, fortsätter Elisabet som hoppas att det ökande intresset i sin tur kan göra att medlemsantalet i de kyrkliga samfunden ökar med tiden.

Att göra det enkelt att ta emot budskapet ser hon också som en viktig sak och där ser hon kurser och Internet som något kyrkorna måste utnyttja.

– Där är tröskeln rekordlåg.

Bibelhelgen arrangerades av Svegs kristna råd som är en sammanslutning mellan de fyra olika kyrkorna i området.

Mer läsning

Annons