Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inspiration och transpiration med Lanefelt

/

I 43 år har Susanne Lanefelt inspirerat folk till att må bättre. I lördags gav hon både inspiration och transpiration till 100-talet intresserade kvinnor i Sveg.
– Det här är en kick för att komma igång, sa Kickan Lundmark och Inger Strand.

Annons
Det dyker upp experter och nya gurus i friskvårdsbranschen hela tiden, alla med nya metoder och annorlunda upplägg.
Men vissa namn består. Susanne Lanefelt dök upp i tv-rutan 1983 med programmet gymping med benvärmare, pastellfärgade dräkter och det magiska ordet "kniiip". Sedan dess har hon varit hela Sveriges eget energiknippe och det visade hon verkligen prov av när hon föreläste på folkets hus i Sveg.
Visdomsorden var många men mycket enkla när det gäller det så aktuella ämnet hälsa. För det är inte så svårt att få kroppen och knoppen att må bättre.
– Det är ditt liv. Sätt upp mål och fatta ett beslut, menade Susanne som berörde både träning, kost och allt som hör till ett sundare liv.
– Det finns inga begränsningar om ni inte begränsar er själva, fortsatte Susanne som tog upp sin mamma, drygt 90 år, som ett föredömligt exempel.
– Hon var på gym två gånger i veckan trots att hon fyllt 90.
Efter inspirationen på folkets hus väntade transpirationen på badhuset.
Deltagarna fick vara med om ett tufft vattengympapass med Susanne som med peppande tillrop och enorm energi såg till att deltagarna var trötta och belåtna efteråt.
Men frågan är hur orkar hon själv varje dag?
– Jag sköter om mig själv och så blir jag mer och mer motiverad, berättade Susanne Lanefelt som hela tiden försöker förnya sig när det gäller olika friskvårdskoncept.
Deltagarna var nöjda och tillfredsställda trots att svetten flödade ned från hjässorna.
– Hon är en glädjespruta. En kick för att komma igång. Men det är som hon säger att det är upp till en själv, sa Kickan Lundmark och Inger Strand innan en avslappnande massage väntade.
Inspirationsdagen arrangerades av Helga, en ideell förening för kvinnor i Härjedalen.

Mer läsning

Annons