Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingvar Carlsson jobbar mot en rödgrön valseger

/
  • Härjedalens arbetare-kommuns ordförande Gunilla Hedin hälsade förre statsministern Ingvar Carlsson välkommen till Sveg  i går.

Förre statsministern Ingvar Carlsson, s, tänkte sluta agitera för socialdemokraterna efter valet 2006, men så blev det inte.

Annons

– När jag sett vilket elände som den borgerliga alliansen ställt till med har jag beslutat ställa upp även i årets valrörelse, sa han i sitt tal inför partikamrater i Sveg igår.

Ingvar Carlsson är en ofta sedd gäst i Härjedalen, fritidshusägare i Lofsdalen som han är. Ofta brukar han även ställa upp för politiska anföranden när partikamraterna i Härjedalen så vill.

I sitt tal i Folkets hus menade han att frihet, jämlikhet och solidaritet måste vara hörnstenarna i den socialdemokratiska politiken.

– I borgarnas Sverige får cancersjuka besked om att deras sjukförsäkring inte gäller längre och att de måste söka jobb.

– Egoism helt enkelt att utesluta grupper från det solidariska samhället, framhöll Carlsson.

– I valrörelsen 2006 sa borgarna att de skulle bli bättre socialdemokrater än socialdemokraterna själva och många valde att rösta på dem i tron att det skulle bli fler jobb.

– Men nu ser vi hur det blev, ett systemskifte, ett annorlunda Sverige där det blivit försämringar i arbetslöshets-och sjukförsäkringarna. Nu ökar klyftorna mellan sjuka, arbetslösa och gamla gentemot de som jobbar.

– Det måste vara ett egenvärde att bo i ett land där man inte skuffar ut människor, som sker i dagens borgerliga Sverige, fortsatte Ingvar Carlsson.

– Nu säljs den offentliga sektorn ut, som hyreshus, skolor, vårdcentraler och senast apoteken och det gör Allianspartierna av ideologiska skäl.

– I dag ligger arbetslösheten på 10 procent, när borgarna tog över var den fyra procent och i dag visar det sig att socialdemokraterna ligger bäst till bland de unga väljarna.

– Vi måste sätta stopp för systemskiftet vid valet i höst och med en röd-grön valseger kommer klyftorna att minska i stället för att öka som de gjort under Alliansens regeringstid.

– Jag hoppas, sa Ingvar Carlsson, att ni socialdemokrater här i Härjedalen och Jämtland i valet stärker er redan starka ställning, avrundade han sitt tal inför 50-talet partikamrater.

Mer läsning

Annons